Frequently asked questions

Alles wat je moet weten om samen met Sjwing van jouw evenement een succes te maken.

Sjwing gebruiken voor je evenement

Heel simpel.

Omdat alles dan een pak gemakkelijker en veiliger is. Geen verloren of verdwenen jetons meer, rapporten over je verkoop, minder wachtrijen en een snelle, plezierige manier van betalen.

Daarbovenop heb je dan ook het voordeel dat jouw bezoeker al op voorhand tokens kunnen kopen, dat je gebruik kan maken van online betalingen en dat jij een mooi overzicht hebt van wat er al verkocht is.

Geen enkele reden om er niet mee te starten dus.

De agenda van onze eventkalender personaliseert de agenda van de UITDATABANK (zie: https://www.uitinvlaanderen.be/) tot een eventkalender op jouw maat.

Daarnaast kan je als organisator zelf je evenement toevoegen of updaten via je persoonlijke admin portal.

Ben je organisator en heb je nog geen admin portal? Maak deze snel aan en voeg je event toe aan onze SJWING muur. Zo zorg je ervoor dat jouw affiche in de SJWING muurcollectie hangt.

Een foutje gevonden? Dat kan!

Deze informatie veranderen of personaliseren? Dit kan in uw persoonlijke organisatie adminportal. Maak kosteloos uw profiel aan (of log in) en ga aan de slag. We zien je daar!

Binnenkort is dat mogelijk!

Onze ontwikkelaars werken zich nu in het zweet om dat voor jou klaar te krijgen.


Afhankelijk van het pack dat je genomen hebt, kan je voor dat aantal bezoekers tickets voorzien.
De bezoekers kopen dit ticket via een webshop die automatisch voor jou gemaakt wordt.
Het ticket krijgen ze toegestuurd in hun mailbox en kunnen ze openen in de Sjwing app.

Nee. Jouw registratie is helemaal gratis.

En jouw eerste event tot 50 personen ook! Let er enkel op dat er voor online betalingen transactiekosten aangerekend worden door de betaalprovider.

Dat kan je zeker. Je hebt de mogelijkheid om je event als gratis event te lanceren. Zo kunnen er 50 gebruikers inloggen in jouw Sjwing. Verwacht je meer bezoekers? Dan kan je gemakkelijk upgraden naar het pakket dat het beste bij jou past.

In het FREE EVENT kan je alles doen met jouw Sjwing wat de betalende gebruikers ook kunnen. Zo krijg je een unieke QR code, mag je één charger en vijf collectors opzetten en kan je online betalen activeren. Ook voor jouw bezoekers is alle functionaliteit hetzelfde.

De enige limiet is dat er maximaal 50 bezoekers gebruik kunnen maken van jouw Sjwing. Verwacht je meer bezoekers? Dan kan je gemakkelijk upgraden naar het pakket dat het beste bij jou past.

Sjwing opzetten op je evenement

Als je evenement maximaal 50 bezoekers heeft, kost het helemaal niets.

Organiseer je een enkel evenement van max 72uur, dan wordt de prijs bepaald door het totaal aantal gebruikers op je evenement.
Organiseer je meerdere evenementen per jaar of wil je de tokens geldig laten voor een langere periode, dan neem je best een abonnement.
De prijs van het abonnement hangt af van het aantal active gebruikers per maand.

Meer info en exacte prijzen vind je op onze prijzenpagina.

 

Dat kies je helemaal zelf.

Je hebt de keuze om een enkel evenement aan te maken. Daarvoor zijn er drie verschillende packs voorzien waaruit je kan selecteren dewelke het best bij jouw evenement past. De packs verschillen in het aantal bezoekers dat de app kan gebruiken en het aantal chargers en collectors

Daarnaast kan je kiezen om een maandelijks abonnement te nemen. Dan maakt het niet meer uit hoeveel events je geeft. Ook hier zijn er packs voorzien die verschillen in het aantal actieve gebruikers per maand.

Wanneer je kiest om online de tokens aan te laten kopen zullen er wel transactiekosten in rekening gebracht worden.

Meer info vind je op onze pricing pagina

Daarvoor kan je naar het adminportaal.

Wij begeleiden je door de opzet van je evenement, het instellen van je tokens en tokenpacks, het koppelen van je betaalprovider en het creëren van je chargers en collectors.

Eens dat gedaan is ben je helemaal klaar om Sjwing te gebruiken. Download de QR code om je gasten uit te nodigen en de QR codes voor de verschillende verkooppunten en je kan van start!

Nee, in principe heb je geen hardware nodig op je evenement zelf. Jouw bezoekers hebben de app op hun telefoon en betalen kunnen ze via een QR code op de bar.

Wil je graag dat je bezoekers tokens kunnen aankopen en opladen aan de kassa? Voorzie dan een tablet om de charger-applicatie te draaien. Deze is in een browser, dus er zijn geen specifieke vereisten voor het type tablet.

Ook is het aan te raden om per verkooppunt een mobiel toestel te voorzien waar de collector app op draait. Hiermee kan je transacties verifiëren indien er een netwerkprobleem moest zijn. Deze app kan je downloaden in de verschillende stores. Meer uitleg hierover vind je in het adminportaal.

Ga naar het adminportaal en maak je profiel aan. Als het de eerste keer is dat je inlogt maak je in enkele stappen jouw eerste event aan. Nadien kan je dit verder bewerken vanuit het dashboard.

Eens je door het stappenplan bent staat jouw eerste event online als FREE EVENT.

Uiteraard. Je kan tot maximaal drie verschillende bonnetjes configureren in de app. Deze kan je dan zelf een waarde en een naam geven. Daarnaast bepaal je ook helemaal zelf de kleuren van je tokens. Zo past de app helemaal binnen de stijl van jouw event.

Dat kan zeker.

We kunnen Payconiq, Stripe, en Mollie koppelen aan jouw Sjwing. Heb je deze nog niet? Gebruik dan de Notoken-betaalprovider. Wij handelen dan voor jouw de betalingen af. Om de twee weken storten we dan jouw inkomsten door naar jouw rekening. 

Indien je deze functie gebruikt rekenen we een transactiekost aan van €0.09 per transactie. Om het aantal transacties te beperken is het aangewezen om in-app enkel tokenpacks te verkopen in plaats van individuele tokens.

Als je je eigen betaalprovider koppelt (zoals payconiq, Stripe of Mollie) gebeurt de uitbetaling rechtstreeks via hen. Zo drukken we zo goed mogelijk de kosten van de transactie.

Wanneer je de Notoken-betaalprovider gebruikt handelen wij de uitbetaling af. We voorzien twee keer per maand een uitbetaling van het openstaande saldo. Dit doen we op het bankrekeningnummer dat jij meegeeft tijdens het instellen van de betaalprovider.

Indien je deze functie gebruikt rekenen we een transactiekost aan van €0.22 per transactie. Om het aantal transacties te beperken is het aangewezen om in-app enkel tokenpacks te verkopen in plaats van individuele tokens.

Sjwing gebruiken tijdens je evenement

In het adminportaal kan je collectors aanmaken.

Elke collector heeft een QR code die je kan downloaden en afdrukken. Leg deze aan je verkooppunten of geef deze aan je medewerkers.

Wanneer de bezoeker zijn tokens klaarlegt scant deze de QR code en betaalt zo met de tokens.

Je kan de collector ook installeren als App, daarmee krijg je de laatst binnengekomen transacties te zien en heb je hier controle over.

Na elke transactie krijgt de verzender een bevestigingscherm te zien.

Hierop staan verschillende bewegende elementen waarmee je de echtheid kan controleren. Er is een timer die aangeeft hoe lang geleden de transactie gebeurd is, een groene of rode achtergrond die aangeeft of de transactie geslaagd is en een swipe balk. De medewerker kan de transactie aanvaarden door de bezoeker visueel de transactie te laten swipen.

Dat kan zeker. Hiervoor gebruik je de charger app.

Deze kan je activeren vanuit het adminportaal. Elke charger heeft een unieke weblink.

Op deze webpagina kan je manueel ingeven hoeveel tokens je verkoopt. En nadat de bezoeker betaalt heeft verschijnt er een QR code die de bezoeker in kan scannen. De aangekochte tokens worden nu in zijn of haar app ingeladen.

Dat kan. Je voorziet dan alsnog een QR code voor elk verkooppunt en je laat de bezoeker beslissen hoe er betaalt wordt.

In deze opstelling is het aangeraden om zeker een charger app bij aan de kassa te zetten.

Natuurlijk verlies je dan wel de voordelen van volledig digitaal te gaan.

Notoken VOF

Hoekstraat 49
2470 Retie

BE 0766.794.304

Organisatorzone